MEMBRANEAz AGNESKOVACS új vizekre evez a Membrane kollekcióval. Nem horgonyoz le a bevált és jól ismert megoldásnál, inkább minden egyes kollekcióval tovább tágítja horizontját újabb innovatív megoldásokat keresve.

A vitorláshajók könnyed eleganciája és gondtalan siklása idézi fel a Membrán táskák hangulatát. Egyszerűségükben kifinomult darabok, amelyek szabad formai kísérletezés eredményei.

A Membrane kollekció olyan anyagok és formaalakítási technikák felfedezésével jött létre, amelyeket korábban még nem alkalmazott a márka. Most a nappa bőrhöz puha velúr is társul, és a design a merevített táskatest helyett a bőr természetes esését engedi érvényesülni. Különlegessége az új daraboknak az a multifunkcionalitás is, amelyet a forgó vállpánt és a merevített cipzárgallér tesz lehetővé. A táskák ezáltal két módon is hordhatók – vállon vagy a lehajtott pánton átnyúlva, kézben tartva. A funkciók, az anyagok és a szerkezetek kettőségére épül a kollekció – válltáska és kézitáska, nappa és velúr, merevített élek és lágy bőrelemek.

A táskák kialakítását a vitorlák működése, illetve az azonos logikát követő membrán struktúrák is inspirálták. Ahogy felhúzott vitorlát az árboc és kötélzet feszíti vagy engedi aláhullani, úgy a Membrán táskák esetében az összeillesztésekbe rejtett merevítő elemek állása befolyásolja a lágy bőr esését. Könnyed, fesztelen táska az eredmény.fotó_Károlyi György_Flashback Studio