BLANCHE

Az AGNESKOVACS, a Blanche által visszavonul a természetbe és felfedezőutat indít a magasba törő hegyek ormaira az inspiráció nyomában.

A fenséget sugárzó hegyek minden kultúrában a csodálat tárgyai voltak és máig ihletői az emberi alkotásoknak, az építészettől a költészetig. Ősi szimbólumai az állandóságnak és a stabilitásnak, kifejezik azt az örökérvényűséget, amelynek megteremtése kezdetek óta az AGNESKOVACS célja. Ez a figyelemfelkeltő időtlenség és nőies határozottság jellemzi az Blanche kollekció táskáit is, amelyek különlegessége kúp alakú formában és az anyagváltásban rejlik. Két különböző felület találkozik: a strukturált, préselt marhabőrre, homogén felület terül rá felidézve a hegycsúcsot beborító hósapkát. Innen ered a kollekció neve is; a Blanche az örökösen hófedte Mont Blanc-ra utal, amelyet “la Dame Blanche”-nak, vagyis fehér hölgynek is hívnak. A hegycsúcs lenyűgöző, fehér szépsége felidézi a mértéktartóan sikkes francia nő alakját, akit mindenki meg akar hódítani. Az AGNESKOVACS nő szintén ezt képviseli; a túlzásoktól mentes, mégis izgalmas eleganciát.

A Blanche kollekcióra jellemző anyagváltás által hangsúlyossá válik a táskák térbeli felépítése. Az alapot képző bőr és a ráterülő felső réteg együtt hajol a táska belseje felé ezáltal kialakítva a táskák nyitódását. Az egymásra építkező és egymást erősítő rétegek struktúrája ismét architekturális gondolkodás eredménye; az építészeti inspirációk jelentős szerepet kaptak a tervezés során.

A feszes formákat az új, csomózott vállpántok frissítik fel kiemelve a kollekcióra jellemző szofisztikált nőiességet.

Kampány fotók: Oleg Borisuk

Styling: Kiss Márk

Model: Esti Laura / Visage/

Smink: Nemes Kinga

Haj: Zomborka Miska