A MÁRKÁRÓL

Designfilozófia

Az AGNESKOVACS kifinomult eleganciája a forma tisztaságában, minden felesleges részlet elhagyásával valósul meg. Puritán luxusát innovatív designmegoldások teszik figyelemfelkeltővé mindenkor megőrizve az összhatás letisztultságát. A geometrikus vonalvezetéshez mindig finom színárnyalatok társulnak mértékletességet sugallva. Esztétikája így időtálló és mégis kortárs. A táskák és kiegészítők könnyen felismerhető karakterét a skandináv minimalizmusnak, a francia sikknek, a japán arányok precizitásának és az olasz bőr gazdagságának harmóniája határozza meg. A tervezési folyamathoz az urbánus közeg, a modern design és a természeti struktúrák nyújtanak inspirációt, amely végül gondosan elkészített, stílusos darabokban valósul meg.

Technológia

A táskák jellegzetes karakterét az Ágnes által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a kevés varrással rögzített végső forma, amely emeli a tárgyak értékét és időtállóságát. Kizárólag válogatott, magas minőségű olasz bőrök kerülnek felhasználásra a táskák és a kiegészítők gyártásnál. A márka emellett folyamatosan kutat fel hasonló tartással rendelkező, természetes eredetű anyagalternatívákat, mint például gyapjúfilcet. A kézzel készülő, prémium minőségű táskák és kiegészítők gyártása lokális műhelyekben történik.

A tervező

Kovács Ágnes a Moholy-Nagy Egyetem hallgatójaként alapította meg márkáját válaszolva a táskái iránt már ekkor megmutatkozó érdeklődésre. Munkáit azóta több elismerés is érte itthon, a Central European Fashion Week Gombold újra! pályázatán 2013-ban a legjobb fiatal kiegészítőtervező díját nyerte el, majd 2015-ben elnyerte a Kozma Lajos 2018-ban a Moholy-Nagy Formatervezési ösztöndíjat. Nemzetközi szinten is egyre ismertebbek táskái, amelyek olyan magazinokban szerepeltek mint az orosz Marie Claire vagy a holland L’Officiel Homme. Ágnes bőr iránti szenvedélye otthonról ered, a Bácsborsodról, Moholy-Nagy László szülőfalujából származó tervező családjában több generáció foglalkozott bőrművességgel. Ez az örökség máig meghatározza tervezői személetét.