AGATE

Az AGNESKOVACS eddig rejtett rétege a lezserebb, lendületesen minimalista AGATE. A szofisztikált, de sportos vonalat képviselő márka elsősorban – a magas minőség és a letisztult design mellett – a széles elérhetőség teszi igazán vonzóvá. Az AGATE táskák kedvező árazását a bőrt váltó minőségi, alternatív anyagmegoldások teszik lehetővé. Az AGATE követve az AGNESKOVACS esztétikáját, kiemelkedő minőségét és funkcionalitását annak könnyed, fiatal megfogalmazását nyújtja.

Az „agate” jelentése achát – kristályos, rétegzett féldrágakő, amelynek határozott, változatos színű mintázata követi a kőzet formáját. Izgalmas rétegződése, sokfélesége különösen inspiratív ezáltal adva állandó kiindulási pontot a kollekcióknak.

Az táskák nagyvonalú alapformáinak felületét geometrikus részletek mozgatják meg. Továbbra is egyetlen, egybefüggő lap hajlításával és formázásával jönnek létre a varrás észrevétlen jelenlétével.

Az AGATE első kollekciója, a Quadra darabjainak karakterét a marhabőr és a különleges, hővel formázott anyag kombinációja nyújtja, amelynek jellegzetes négyzetmintája és fémes színei a 60-as évek „Space Age”-jének esztétikáját idézik fel retrofuturisztikus hangulatot kölcsönözve a táskáknak.

Fotó: Károlyi György_Flashback